Известие

Collapse
No announcement yet.

Прекъсване на алфа 159 1.9jtdm

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Прекъсване на алфа 159 1.9jtdm

Здравейте, имам следния проблем: при 1,2 и 3 предавка между 1000 и 2000 оборота се получава едно странно предърпване и прекъсване, колата си има ряз, но много странно придърпва, все едно има свещи за смяна на газ. Двигателя стана много странно шумен и сутрин трудно пали, без да и подам газ. Целия двигател притрисва при запалване, само при студен старт. Идей каква е болежката и как може да се оправи, върви супер иначе колата.

дюзите как са на диагностиката ? Вижте и дали и стига въздух може и дебитомера да прави някоя беля. (имахме проблеми с едно стило така на диагностиката казва ,че има нужда от 1200 въздух а идва само 400 там каквато беше мерната еденица) и като влезе на 2500 оборота и се отприщва
    Alfa Romeo 159 2.4JTDm Ti "Nero Carbonio" 154kw

Comment

Днес пробвах следното, откачих от буксата дебитомера и всичко е както преди също пак прекъсва и тн. Някой за диагностика в Стара Загора да ми препоръчате ?

Comment

От днес и друго се появи, почна да работи все едно на три цилиндъра и като е на свободна скорост ми отчита, че нямам гориво мига ми лампата, като включа на скорост или дам газ, с екачава до там където е попринцип, обаче изключа ли я от скорост пак пада и мига, появиха ми се грешки vdc/asr нещо си. Моля ви помагайте?

Comment

Така като го кажете си мисля нещо по токовете та акумулатора бива ли го ?

Comment

Първоначално публикувано от maxaaa9 Покажи съобщение
            Така като го кажете си мисля нещо по токовете та акумулатора бива ли го ?
            Акумулатора е нов на няколко месеца е

Comment

Стана следното, закачихме я на диагностика, излезе грешка в третия цилиндър. Провериха дюзите, казах че са добре, изчистиха грешките, казаха че проблема е бил софтуерен. След това покарах я малко всичко обаче като я настъпах и пак се поляви пак същото, излезнаха грешките и пак все едно работи на 3 целиндъра....

Comment

Каква беше грешката ?

Comment

Първоначално публикувано от maxaaa9 Покажи съобщение
                  Каква беше грешката ?
                  Не ми казаха, това са думи от сервиза, днес я закарах да видят какво са направили и ще ги питам.

Comment

Букса на дюза на 3-ти цилиндър!
                    Стар проблем на мултиджет 16в.
                    И аз съм имал същият.
                    1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

+1 за буксата и аз на 16v имах такъв проблем

Comment

Да, оказа се точно това, смениха окабеляването до там и всичко е ток.

Comment

Абсолютен Опел Вектра "С"....същите ядове дава....
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                          X